Cookies

Náš web potrebuje na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti váš súhlas. Súhlas vyjadríte kliknutím na tlačidlo "OK". Viac informácií
Svoj súhlas môžete odmietnuť tu .

[javascript protected email address]

Konferencia EUNIS-CZ

Vysoká škola v ére umelej inteligencie

Spoločnosť Elanor a.s. je hrdým členom EUNIS-CZ (European University Information System - nezávislé záujmové združenie právnických osôb). Združenie zahŕňa všetky verejné vysoké školy, vybrané súkromné školy, Akadémiu vied a spoločnosti aktívne v oblasti informačných systémov.

V dňoch 27.-29.5.2024 sme sa zúčastnili Hlavnej Konferencie s názvom "Vysoká škola v ére umelej inteligencie", ktorá sa konala v Špindlerovom Mlyne.

Umelá Inteligencia na Vysokých Školách

V posledných rokoch sa umelá inteligencia (AI) presunula z výskumu a špecializovaných programov do každodenného života na vysokých školách. Existujúce IT služby sú teraz obohacované o AI nástroje, ktoré prinášajú nové a zaujímavé príležitosti. AI zmenila prístup študentov a vyučujúcich k výučbe, čo vyžaduje nové spôsoby zadávania a hodnotenia úloh. Diskutovali sme o otázke: Ovládne umelá inteligencia život na vysokých školách? Bude dobrým sluhom alebo zlým pánom?

Moderná Správa Identít

Ďalšou dôležitou témou konferencie bola moderná správa identít. Zatiaľ čo identifikácia a overenie študentov a zamestnancov je bežnou praxou, otázkou zostáva, ako pracovať s ďalšími skupinami osôb na kampuse a v informačných systémoch.

Platforma pre Nové Technológie a Zdieľanie Skúseností

Konferencia EUNIS-CZ je každoročne organizovaná ako platforma pre prezentáciu nových technológií a výmenu skúseností z ich implementácie. Základnými tematickými okruhmi boli:

  • Umelá inteligencia a univerzitné systémy
  • Mravenisko identít na kampuse
  • Lightning Talks

Elanor Global Java Edition (EGJE) na Univerzitách

Náš personálny informačný systém Elanor Global Java Edition (EGJE) používajú nasledovné univerzity v Českej republike:

  • Univerzita Karlova v Prahe
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějoviciach
  • Veterinárna a farmaceutická univerzita Brno
  • České vysoké učenie technické v Prahe

Sme nadšení, že sme mohli byť súčasťou tejto významnej konferencie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a rozvoj technológií vo vysokoškolskom prostredí.

Konferencia EUNIS-CZ